Pulled pork med coleslaw, mangosalat og maiskolber

OBS: BLOGGEN ER FLYTTET TIL WORDPRESS

FØLG LINK FOR FULLSTENDIG OPPSKRIFT

http://www.kulinariskfanatisme.no/2016/05/06/pulled-pork-med-coleslaw-mangosalat-og-maiskolber/

Dette er et måltid du ikke bør gå glipp av! Pulled pork er hel svinenakke som er stekt på svak varme i ovn eller på grill i 4-7 timer, den smelter på tunga og smaker helt magisk!

IMG_1219

Pulled pork:

  • ca 2-300 gram pr person hel svinenakke
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Rub
  • Barbequesaus

Ta kjøttet ut av kjøleskapet ca 30 min før bruk. Brun kjøttet godt på alle sider i smør med litt olje i en varm stekepanne, og krydre med salt og pepper. Smør deretter inn hele nakken med en god barbequesaus, og gni deretter inn en god dose rub.

Er personlig fan av denne som du blant annet får kjøpt på Meny.

På grillen:

Fyr opp grillen og lag en kald og en varm sone. Dette betyr at på den ene siden av grillen skal det være god varme, og på den andre ingen varme. Dette gjør at når du setter på lokket, vil kjøttet få varmen indirekte og tåler å stå mye lengre uten å bli brent.

Legg kjøttet på den kalde sonen, og la den ligge under lokk på lav varme i ca 6 timer på 2-3 kg kjøtt. Det kan ta kortere og lengre tid, men det er meningen at det skal brukes lav varme slik at kjøttet går igjennom en prosess som gjør det utrolig mørt.

Pensle godt med barbequesaus flere ganger pr time, og snu kjøttet ofte. På slutten bruker du et steketermometer, det er ferdig på 94 grader. Da skal det være så mørt at det er bare å rive det fra hverandre, derav navnet «pulled pork.»

Én kommentar

lisarorvik

06.05.2016 kl.12:37

Dette så godt ut :)

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svært ivrig matfanatiker, som vokste opp på Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris på gode og kortreiste råvarer.

Visjonen med bloggen er å inspirere andre til å oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan råvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk». Jeg tar også på meg oppdrag hvor private selskaper ønsker å leie meg inn som «Hjemmekokk».

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits