Pulled pork med coleslaw, mangosalat og maiskolber

OBS: BLOGGEN ER FLYTTET TIL WORDPRESS

FLG LINK FOR FULLSTENDIG OPPSKRIFT

http://www.kulinariskfanatisme.no/2016/05/06/pulled-pork-med-coleslaw-mangosalat-og-maiskolber/

Dette er et mltid du ikke br g glipp av! Pulled pork er hel svinenakke som er stekt p svak varme i ovn eller p grill i 4-7 timer, den smelter p tunga og smaker helt magisk!

IMG_1219

Pulled pork:

  • ca 2-300 gram pr person hel svinenakke
  • Smr
  • Salt og pepper
  • Rub
  • Barbequesaus

Ta kjttet ut av kjleskapet ca 30 min fr bruk. Brun kjttet godt p alle sider i smr med litt olje i en varm stekepanne, og krydre med salt og pepper. Smr deretter inn hele nakken med en god barbequesaus, og gni deretter inn en god dose rub.

Er personlig fan av denne som du blant annet fr kjpt p Meny.

P grillen:

Fyr opp grillen og lag en kald og en varm sone. Dette betyr at p den ene siden av grillen skal det vre god varme, og p den andre ingen varme. Dette gjr at nr du setter p lokket, vil kjttet f varmen indirekte og tler st mye lengre uten bli brent.

Legg kjttet p den kalde sonen, og la den ligge under lokk p lav varme i ca 6 timer p 2-3 kg kjtt. Det kan ta kortere og lengre tid, men det er meningen at det skal brukes lav varme slik at kjttet gr igjennom en prosess som gjr det utrolig mrt.

Pensle godt med barbequesaus flere ganger pr time, og snu kjttet ofte. P slutten bruker du et steketermometer, det er ferdig p 94 grader. Da skal det vre s mrt at det er bare rive det fra hverandre, derav navnet pulled pork.

n kommentar

lisarorvik

06.05.2016 kl.12:37

Dette s godt ut :)

Skriv en ny kommentar


Sk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svrt ivrig matfanatiker, som vokste opp p Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig p jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris p gode og kortreiste rvarer.

Visjonen med bloggen er inspirere andre til oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan rvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg NM i Streetfood arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i rets hjemmekokk. Jeg tar ogs p meg oppdrag hvor private selskaper nsker leie meg inn som Hjemmekokk.

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits