Kyllingfilet med persillesmør, dulcitatomat og jasminris

Lyst på rask og enkel middag som smaker knallgodt?

IMG_1274

OBS: Bloggen har blitt flyttet til wordpress, følg link: http://www.kulinariskfanatisme.no/2016/04/22/kyllingfilet-med-persillesmor-dulcitatomat-og-jasminris/

Kyllingfilet:

  • 1 kyllingfilet pr person.
  • Smør.
  • Olje.
  • Salt og pepper.
  • 1 neve dulcitatomat delt i to.

Steke kyllingfilet

La fileten ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før steking.

Ha smør sammen med nøytral olje i en stekepanne, sett på varmen, la smøret smelte og vent til det slutter å bruse.

Legg oppi kyllingfileten og stek til du får en gyllen og fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper underveis.

Vær oppmerksom på at kyllingkjøtt ikke får stekeskorpe like lett som rødt kjøtt, og at for høy varme raskt gjøre at den blir mer brent enn gyllen. Følg derfor godt med, og demp varmen litt underveis slik at den er på 3/4 av maks varme.

Det er svært viktig at du ikke steker for mange fileter om gangen, da blir pannen kald og kyllingen mer kokt enn stekt. Samt at dette gjør at stekingen faktisk tar lengre tid, enn om du gjør det i flere omganger.

Stek dulcitatomatene noen få minutter i stekepannen med fettet fra kyllingen, da får den en riktig god smak.

Deretter kan du velge om du vil fortsette å steke ferdig i stekepanne, eller om du vil sette filten inn i en stekeovn.

Stekepanne:

Demp varmen til middels. Du kan steke med eller uten lokk, men lokket vil gjøre fileten litt saftigere, og det går raskere å steke.

Det lønner seg alltid å bruke steketermometer, spesielt hvis man ikke er veldig erfaren. Sett inn et steketermometer slik at spissen er midt i den tykkeste delen av fileten.

Etterstek på middels svak varme til fileten er ferdig, snu ganske ofte. Erfaringsvis får du den beste og mest smakfulle stekeskorpen på dette viset.

Stekeovn:

Legg kyllingen i en ildfast form, og sett inn et steketermometer slik at spissen er midt i den tykkeste delen. Legg et par skiver smør over filetene, dette gir god smak og fin sjy til eventuell saus.

Sett formen midt i en forvarmet ovn på 150 grader. Stek i ca 15-20 minutter, og ta den ut når termometeret viser en kjernetemperatur på 66 grader, og la fileten hvile seg opp til minimum 68 grader.

Persillesmør:

  • Smør.
  • Fersk persille.

Sørg for at smøret et mykt, på grensen til flytende. Gi det gjerne noen sekunder i mikroovnen. Ha oppi en neve fersk persille og kjør glatt med en stavmikser.

Bruk noen dråper soyasaus på risen når du serverer, da får du en fin balanse mellom smakene.

Jasminris:

Kok etter anvisning på pakken. Ikke bruk hurtigris, den er tørr og smakløs!

Bruk noen dråper soyasaus på risen når du serverer, da får du en fin balanse mellom smakene.

Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!

3 kommentarer

Maren

22.04.2016 kl.12:58

Høres og ser nydelig ut, en spennende annretning, kult:).

Silje Romundset Karlsvik

22.04.2016 kl.13:35

Åååh det så bra godt ut! Må prøve ut denne oppskriften! :D

Elena

22.04.2016 kl.14:56

NAM! Nå ble jeg sulten!

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svært ivrig matfanatiker, som vokste opp på Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris på gode og kortreiste råvarer.

Visjonen med bloggen er å inspirere andre til å oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan råvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk». Jeg tar også på meg oppdrag hvor private selskaper ønsker å leie meg inn som «Hjemmekokk».

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits