Rødvinsaus

Rødvinsaus er en vinner til de fleste retter med rødt kjøtt.

Ingredienser:

  • 1 ss sukker
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sherryeddik (eller rødvinseddik)
  • 2 dl kraftig rødvin
  • 2 dl kraft
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Maisenna
  • Urter som rosmarin og timian, kan droppes


Surr sjalottløken i litt smør til den blir blank. Smelt sukkeret til lys karamell i en kjele. Ha oppi sjalottløk, eddik og rødvin, og la det koke inn til halvparten.

Ha i kjøttkraften og la det koke inn til to-tredels mengde. Jo mer du koker inn, jo kraftigere blir smaken.

La den gjerne koke sammen med litt ferske urter som rosmarin og timian. Har du stekt kjøtt, så kan det også være fint å bruke stekesjyen for en ekstra piff.

Sil sausen, og smak deretter til med salt og pepper.

Hvis du ønsker en tykkere saus kan du jevne med litt maisenna. Jeg synes dette kan endre smaken litt mer enn jeg setter pris på, så noen ganger lar jeg bare sausen koke inn veldig mye, og serverer den mer som en tynn men meget smakfull sjy.

Smak til med salt og pepper.

Kvaliteten på kraften er avgjørende for smaken på sausen. Har du ingen god kraft, anbefaler jeg deg å bruke en god fond sammen med passe mengde vann. Dette gir bedre smak og mer fyldig smak enn buljong.

Jeg bruker vanligvis fondcups som vist på bildet. Prøv deg litt fram, da det er forskjellig smak og kvalitet på forskjellige merker. En dæsj soyasaus er også mulig å bruke i tillegg for å gi sausen ekstra smak hvis den blir tam.

Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svært ivrig matfanatiker, som vokste opp på Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris på gode og kortreiste råvarer.

Visjonen med bloggen er å inspirere andre til å oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan råvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk». Jeg tar også på meg oppdrag hvor private selskaper ønsker å leie meg inn som «Hjemmekokk».

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits