Brandade med lettsaltet torsk og middelhavsinspirert tilbehør

Dette er riktig godt med spennende smaker

Brandade

  • 150 g potet
  • 100 g sellerirot
  • 3 hvitløksfedd
  • 200 g lettsaltet torsk
  • 1 ss smør


Skrell potet og sellerirot, kok mørt i usaltet vann sammen med hvitløken. Saltet vann gjør poteten seig.

Kok opp en kjele med vann, og legg oppi torsken. Den skal ikke koke, kun trekke med lokk på i 10 minutter, til den flaker seg.

Bland sammen skinn og beinfri torsk med potet, sellerirot, hvitløk og smør. Mos det hele sammen til passe konsistens med en stavmikser. Vær litt forsiktig så du ikke kjører den for hardt, da kan poteten gjøre at det blir litt seigt.

Tilbehør

Her er det fullt mulig å bruke både hva man har i kjøleskapet, og hva man måtte ønske. Men tomat, oliven, en god olivenolje og balsamico må være med.

  • 1 fennikel i terninger
  • 1 glass sorte oliven
  • 1 pk dulcitatomat, eller annen tomat
  • 1/3 brokkoli i små buketter
  • 3 vårløk hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1/2 rød chili uten frø, finhakket
  • 1 ss bladpersille finahakket
  • Olivenolje
  • Balsamicoeddik


Surr fennikel, brokkoli, hvitløk og chili i en stekepanne med litt olje. Bruk høy varme og rør hele tiden. Etter et par minutter har du oppi tomat og oliven. Grønnsakene skal være crispy, så litt rask wok/steking er nok. Demp varmen til slutt, og ha oppi vårløk og halvparten av bladpersillen. Smak til med salt og pepper.

Legg deretter grønnsakene i bunnen på en skål. Ringle over en god olivenolje og balsamicoeddik. Legg brandaden som en kule på toppen, og dryss over resten av bladpersillen.

Anbefaler å server med balsamicoeddiken på bordet, så man kan forsyne seg med mer etter behov. Denne løfter retten mange hakk, da den kan bli litt tung og fet uten.

Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!

Én kommentar

Martine

30.03.2016 kl.11:26

åh, det så godt ut !

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svært ivrig matfanatiker, som vokste opp på Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris på gode og kortreiste råvarer.

Visjonen med bloggen er å inspirere andre til å oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan råvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk». Jeg tar også på meg oppdrag hvor private selskaper ønsker å leie meg inn som «Hjemmekokk».

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits