Mitt kjøkken ruler - Backstage - Første episode på TVN i morgen!

I morgen, mandag 28. mars, starter første episode i TVN nye matprogram; Mitt kjøkken ruler!

Vil du se hvordan det gikk med oss? Følg med!

Se Mitt kjøkken ruler - Facebook her: https://www.facebook.com/mittkjokkenruler

Les også bloggen for "Mitt kjøkken ruler - Backstage!"Mitt kjøkken ruler - Backstage

Etter å ha svettet utallige timer over gryter og kjeler i et par år, kan jeg vel påberope meg å ha blitt en ganske anstendig amatørkokk. Antall lesere på matbloggen har dog økt i takt med størrelsen på rumpa, ettersom det å ha mat som hobby har sine konsekvenser. Kan i dag skilte med opptil 60 000 lesere på en måned, og det gleder en matbloggers hjerte nok til å tilgi rumpas ukontrollerte fordobling av seg selv.

En vakker vårdag dumpet det inn en mail fra TVN og Rubicon, som hadde latt seg imponere over min fantastiske blogg. Etter en telefonsamtale var vi alle overbevist om at jeg ville gjøre en kometkarriere som tv-kokk, så de inviterte meg til å delta i et nytt konsept som lød det klingende navnet: Mitt kjøkken ruler. 

Mitt kjøkken ruler konsept:

Konseptet gikk ut på at 16 par amatørkokker skulle konkurrere mot hverandre. I innledende runde var disse fordelt på fire landsdeler, hvor de tre beste parene i hver landsdel gikk videre til neste runde som skulle spilles inn i et studio i Oslo.

I første runde skulle parene rigge sin egen restaurant hjemme hos seg selv, tilberede og servere gjestene en tre retters middag innen et gitt tidsperspektiv. Gjestene skulle sammen med to dommere vurdere maten med følsomme ganer og strenge blikk, for så å dele ut poeng fra 1 til 10.

I Oslo ville parene konkurrere i en tilnærmet Masterchef-stil, og det beste paret ville stikke av med premien på 250 000 kr, hvitevarer for 100 000kr og ikke minst heder og ære!

Dommere:

Dommerne var ingen ringere enn Ole Martin Alfsen og Christopher Haatuft. Førstnevnte kjent fra «4stjerners middag» og sistnevnte driver en av Norges bedre restauranter; Lysverket i Bergen.

 A partner in crime:

Første oppdrag var å finne en partner som både var flink til å lage mat, og kunne måle seg med min nyoppdagede stjernefaktor. Etter å ha vridd hodet rundt et par ganger kom jeg til å tenke på en av mine medarbeidere i Staples. Ingvar Aune er en ung herremann som med sitt sjarmerende vesen og interesse for mat kunne passe mitt i blinken. En telefonsamtale senere, og guttungen var like ivrig som undertegnende.

Inspisering:

Et par uker senere kom en tropp fra Rubicon for å inspisere sine framtidige tv-stjerner. Vi ble intervjuet, målt i høyde og bredde, og nøye vurdert om vi kunne leve opp til forventningen. Heldigvis gikk vi gjennom nåløyet, og framtidig deltagelse var et faktum.

Trening:

Første innspilling skulle foregå i august, så vi hadde et par sommermåneder til trening og testing. Med dollartegn i blikket ble mesteparten av sommeren tilbrakt på hodet i kokebøker og kasseroller, dette skulle vi vinne med stor stil!

En svært het og solrik ettermiddag på sensommeren opprant den store dagen og det var showtime!

Var vi klare? Visste vi hva vi gikk til? Vant vi?

Alt dette får du vite hvis du følger med på TVN fra 28. mars! I hele 24 episoder vil du se oss og 15 andre par svette og blø for den noble kokkekunst.

2 kommentarer

jesus4areason

28.03.2016 kl.04:08

såå gøy .-) ønsker deg en fortsatt fin påske :-) <3

// Benedicte

Hege Ranita Karlstad

28.03.2016 kl.12:45

jesus4areason: Takk for det, god påske til deg også! :)

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svært ivrig matfanatiker, som vokste opp på Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris på gode og kortreiste råvarer.

Visjonen med bloggen er å inspirere andre til å oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan råvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk». Jeg tar også på meg oppdrag hvor private selskaper ønsker å leie meg inn som «Hjemmekokk».

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits