Matmuffins - et noe sunnere alternativ!

Muffins er digg, men de kan også være relativt sunne og fungere utmerket som nistemat til turer i vårsol!

Deig til ca 8 muffins:

  • 4,5 dl hvetemel
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl solsikkekjerner
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 ts bakepulver
  • 50 g smør
  • 2 dl lettmelk
  • 1 egg


Du kan også byttet ut hele eller deler av melet med grovere mel.

Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt, og bland inn egg og melk. Bland det hele sammen og rør godt.

Fyll:

  • 1 ts sterk sennep
  • 150 g røkt skinke i biter
  • 100 g jarlsbergost i terninger
  • ca 1/2 dl tørket tomat


Her kan du bruke nesten hva du vil. Både kjøtt, bacon, grønnsaker, frø etc. Bruker du grunnoppskriften får du en ganske allsidig og barnevennlig versjon, men du kan med fordel bruke litt fantasi og prøve deg fram med både ingredienser og forskjellige krydder.

Ønsker du en vegetarversjon kan du prøve dette fyllet:

  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss persille finhakket
  • 1 ts basilikum finhakket
  • 100 g hvitost i terninger
  • 3 ss soltørkede tomater


Bland sammen fyll og røre. Når røren er klar fyller du den oppi muffinsformer og steker midt i ovnen i ca 15 minutter på 200 grader.

Det kan lønne seg å ha en testversjon, som du kan ta ut og sjekke om den er ferdig, da det kan variere litt fra ovn til ovn, samt størrelse på muffins og fyll.

Når de er ferdige lar du de avkjøles på en rist.

Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!

2 kommentarer

Thea Linni

28.03.2016 kl.13:00

Åh så godt m muffins! Herlige bilder og :D

Elise Jørgensen

28.03.2016 kl.15:41

åhh, det er utrolig godt!

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svært ivrig matfanatiker, som vokste opp på Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig på jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris på gode og kortreiste råvarer.

Visjonen med bloggen er å inspirere andre til å oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan råvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg «NM i Streetfood» arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i «Årets hjemmekokk». Jeg tar også på meg oppdrag hvor private selskaper ønsker å leie meg inn som «Hjemmekokk».

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits