Matmuffins - et noe sunnere alternativ!

Muffins er digg, men de kan ogs vre relativt sunne og fungere utmerket som nistemat til turer i vrsol!

Deig til ca 8 muffins:

  • 4,5 dl hvetemel
  • 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl solsikkekjerner
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 ts bakepulver
  • 50 g smr
  • 2 dl lettmelk
  • 1 egg


Du kan ogs byttet ut hele eller deler av melet med grovere mel.

Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smret p svak varme, avkjl litt, og bland inn egg og melk. Bland det hele sammen og rr godt.

Fyll:

  • 1 ts sterk sennep
  • 150 g rkt skinke i biter
  • 100 g jarlsbergost i terninger
  • ca 1/2 dl trket tomat


Her kan du bruke nesten hva du vil. Bde kjtt, bacon, grnnsaker, fr etc. Bruker du grunnoppskriften fr du en ganske allsidig og barnevennlig versjon, men du kan med fordel bruke litt fantasi og prve deg fram med bde ingredienser og forskjellige krydder.

nsker du en vegetarversjon kan du prve dette fyllet:

  • 1 fedd hvitlk finhakket
  • 1 ss persille finhakket
  • 1 ts basilikum finhakket
  • 100 g hvitost i terninger
  • 3 ss soltrkede tomater


Bland sammen fyll og rre. Nr rren er klar fyller du den oppi muffinsformer og steker midt i ovnen i ca 15 minutter p 200 grader.

Det kan lnne seg ha en testversjon, som du kan ta ut og sjekke om den er ferdig, da det kan variere litt fra ovn til ovn, samt strrelse p muffins og fyll.

Nr de er ferdige lar du de avkjles p en rist.

Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!

2 kommentarer

Thea Linni

28.03.2016 kl.13:00

h s godt m muffins! Herlige bilder og :D

Elise Jrgensen

28.03.2016 kl.15:41

hh, det er utrolig godt!

Skriv en ny kommentar


Sk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svrt ivrig matfanatiker, som vokste opp p Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig p jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris p gode og kortreiste rvarer.

Visjonen med bloggen er inspirere andre til oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan rvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg NM i Streetfood arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i rets hjemmekokk. Jeg tar ogs p meg oppdrag hvor private selskaper nsker leie meg inn som Hjemmekokk.

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits