Hjemmelaget fiskegrateng med selvfanget sei fra Hitra og villpepper fra Madagaskar!

I sommer hadde vi alle slekt og venner med p fisketur i pappas store seilskute. En flott tur i Hitras vakre skjrgrd med solnedgang, masse fisk og lystig lag. Det ble to fulle kasser med sei, og i dag ble selvfanget seifilet gjort om til en nydelig fiskegrateng!

I regnskogen p Madagaskar vokser det en mild og veldig aromatisk villpepper. Den er bde kologisk og brekraftig, men dessverre ikke s godt kjent blant folk flest. Anders Rnningen bodde p Madagaskar i 8 r, og nr han flyttet hjem igjen begynte han importere denne spesielle pepperen.

Han spurte om jeg ville teste den, og det takket jeg ja til. Den kommer i hel form, s jeg knuste den med en morter og brukte den flittig i fiskegratengen. Jeg synes den var veldig god, og ikke minst hadde den en meget frisk og god aroma. Denne kan jeg gjerne anbefale og hvis du vil teste s send mail til: anders@villpepper.no

Familie og venner samlet til en kveldstur p havet i pappas store seilskute! :) Se flere bilder til slutt i artikkelen.


Seibiff fra Hitra:

  • 400 gram seilfilet uten skinn.
  • 2 dl fusili pasta (eller makaroni)
  • 1 egg.
  • 3 ss mel.
  • ca 1 ts kvernet salt.
  • ca 1 ts Villpepper fra Madagaskar.
  • Smr.


Det skal egentlig vre kokt torsk eller lignende, men jeg lagde en egen vri p fiskegratengen og stekte seifileten som seibiff fr jeg blandet den inn i gratengen. Det ble knallgodt, s her er det bare kaste seg rundt og teste.

Skjr seilfileten i passe store biter. Rr ut egget i en skl, og vend fisken godt i eggeblandingen. Ta deretter en ny skl og bland sammen mel, salt og pepper. Bruker du vanlig pepper kan du ta litt mindre, da den er sterkere. Vend s fiskebitene i melet.

Smelt en god klatt smr i en stekepanne, og stek fiskebitene p hy varme, men pass p at det ikke blir brent. Du skal en en fin skorpe p begge sider, og den skal vre delvis gjennomstekt.

Ostesaus:

  • 3 ss smr.
  • 5 ss hvetemel.
  • 4 dl lettmelk.
  • 1 ts salt (vr litt forsiktig, og smak deg litt fram).
  • 1/2 ts malt muskat.
  • ca 1/2 ts Villpepper fra Madagaskar.
  • 2 dl revet hvitost.
  • 3 egg.
  • Strkavring eller vanlig kavring som du knuser.


Smelt smret i en kjele og rr inn hvetemelet. Spe p med melken litt etter litt. Kok opp og rr ut klumper mellom hver gang. Rr s inn eggene ett om gangen, og krydre med salt, muskat og villpepper. Bruk mindre pepper hvis du bruker vanlig pepper. Ha deretter oppi osten og la den smelte. Ostesausen skal vre ganske tykk, hvis ikke blir gratengen litt flytende.

Fusili pasta:

  • 2 dl ferdig kokt pasta.


Kok etter anvisning p pakken. Du kan ogs bruke tradisjonell makaroni istedet hvis du vil det.

Fiskegrateng:

Nr alle elementer er klare blander du fisk og pasta i ostesausen. Hell det hele i en ildfast form, og str over mer ost.

Jeg brukte vanlig kavring jeg grovknuste selv, men du kan ogs bruke vanlig strkavring. Str kavringen over osten.

Sett midt i ovnen p 200 grader og stek i 25 minutter. Flg med s ost og kavring ikke blir brent.

Server med raspet gulrot, kokte poteter og smeltet smr.

Bilder fra turen:

Nyter det gode liv.

Sstrene Selvg. Bildene fra turen skal for vrig hun f ren av, da hun hadde tatt p seg rollen som fotograf.

Fine pappa'n min <3

Ikke helt sikker p hva som skjer her... mulig drapsforsk p min rike onkel i America :) :) :)



Fantastisk solnedgang!








Nyt Kulinarisk fanatisme & Det gode liv!

2 kommentarer

Anders Rnningen

22.11.2014 kl.16:04

S flott at du likte villpepperen! I hvite sauser og i denne oppskriften s tror jeg faktisk hvit villpepper ville vre enda mer innertier (men det visste du jo ikke at fantes, men det gjr det alts). Se i nettbutikken p www.villpepper.no, eller send meg en mail p anders@villpepper.no hvis noen er interessert!

Ha det strlende!
S fine bilder!

Skriv en ny kommentar


Sk i bloggen


Hege Ranita Karlstad

Hege Ranita Karlstad

Jeg er en svrt ivrig matfanatiker, som vokste opp p Hitra, men bor i dag i Trondheim. Jeg er stadig p jakt etter nye og spennende matgleder, og setter ekstra stor pris p gode og kortreiste rvarer.

Visjonen med bloggen er inspirere andre til oppdage hvilke fantastiske muligheter som finnes innen matlaging, samt bevissthet rundt hvordan rvarer produseres.

Sommeren 2013 vant jeg NM i Streetfood arrangert av Matprat, og fikk 1. og 2. plass i rets hjemmekokk. Jeg tar ogs p meg oppdrag hvor private selskaper nsker leie meg inn som Hjemmekokk.

Kontakt: hegekarlstad@hotmail.no

Reklame

Medlem av

Matbloggtoppen
Matprat

Design av

Cathrine @ crazybeautifuldesign
hits